22 Mayıs 2020 Cuma

Balonla Uçmak

Kapadokya semalarında sıcak hava balonuyla uçmak…

Tempo Tur’a ve Kapadokya bölgesine balonu ilk getiren Buddy Bombard’a , Lars-Eric More teşekkürler…
Yapılacaklar listesinde ilk sırada “sıcak hava balonuyla uçmak” var! Kapadokya’yı havadan seyretmek tarihte hiçbir aziz ve azizeye nasip olmadı ama size ve sevdiklerinize olabilir.
Vadide yüzlerce insan toplanmış; yerde, göz alabildiğine balonlar yatıyor. Bizler bir kenarda beklerken, devasa tüplerle balonların içlerine hava dolduruluyor. Her şey tamam olduğunda sepetlere doluşuyoruz. Haydi yükseliyoruz! Havada bir macera heyecanı: Biraz da çocuksu bir merakla dikiliyoruz sepette.
Aşağıda dünya yepyeni bir güne hazırlanıyor. Biz ise, gezimizin en heyecanla beklenen ayağı olan balon turundayız…



Günün ilk ışıklarıyla birlikte yeryüzü yavaşça sizden uzaklaşmaya başlıyor. Yerden metrelerce yükseklikte bir balonun içindeyiz... Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi.. Direksiyon yok. Vites yok. Ne sağa dönebiliriz, ne sola. Rotamız, bizden daha kudretli bir etmene, rüzgarın iradesine kalmış.



Kapadokya’nın nefes kesen güzelliklerinde, bir saate yakın süren 10-15 kişilik balonlar 1000 ile 1500 feet yüksekliğe çıkabiliyor.
Olağanüstü bir Kapadokya manzarasının üzerinde tüy gibi hafifçe süzülürken kendinizi bir rüyada hissediyorsunuz. Oluşumunu doğa olaylarına borçlu ve günümüzdeki halini alması 60 milyon yıl sürmüş mistik bir coğrafya...



Kapadokya’nın en güzel vadi ve kaya oluşumları üzerinde süren bu sabah dansı yumuşak bir inişle sona eriyor. Ara sıra yapmak lazım bunu. Balondan bakmak lazım dünyaya.. Açınızı değiştirin. Kapadokya’yı bir de balonla gezin…
Yazı ve fotoğraflar: Vedia Gültekin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder